Udviklingsplaner 2016

Resultatet blev en strategiplan 2030, som kan findes her:

https://kubenman.dk/media/3388987/strategiplan2030_fjerritslev-slettestrand.pdf

20. september

Tredje og sidste workshop afholdes i havbådehuset i Slettestrand 16.30-19.00. På sidste workshop skal vi have sat handling og organisering på udviklingen af Fjerritslev-Slettestrand, så den nye strategiplan bliver jeres arbejdsredskab til at ruste jer til fremtiden – og så både jer selv, tilflyttere, erhvervslivet og turister ved, hvad Fjerritslev-Slettestrand står for og har lyst til at komme hertil.

30. august

Anden workshop afholdes 17-20 i Tinghuset i Fjerritslev. På anden workshop sætter vi fokus på, hvad det kræver at få mere turisme og erhverv i lokalområdet mellem Fjerritslev og Slettestrand – hvad er igang i dag, og hvad skal vi satse på i fremtiden? Er der uudnyttede muligheder for at skabe sammenhæng mellem øvrige erhverv, fritidsliv og turisme?

13. juni

Første workshop afholdes kl. 17-20 (inkl. aftensmad) på Højgården i Slettestrand. “Hvor skal vi sammen løfte?” På første workshop sætter vi fokus på kortlægning og kobling af de sociale og fysiske ressourcer i lokalområdet. Hvor er de særlige steder, bygninger, landskaber, ruter, natur og landbrugsmuligheder? Hvor skal udviklingen fokuseres? Hvem kan være med til at løfte?

3. februar

I 2016 påbegynder Jammerbugt Kommune arbejdet med den planlagte udviklingsplan for området fra Kollerup og ud til Svinkløv-Slettestrand. I den forbindelse afholdt Hjortdal Beboerforening i samarbejde med Destination Svinkløv-Slettestrand en workshop på Rønnes Hotel d. 3. februar, hvor beboere, virksomheder og andre interessenter bød ind med ideer og tanker for området.

Der mødte en skøn blanding af 39 interesserede op og vi fik en god snak og en masse ideer på bordet, tak for det. Her er  en kort sammenfatning af de ting, der blev vendt.

Vores DNA er 3-strenget. Vi er et lokalområde med erhverv, beboere og besøgende, og vi har alle brug for hinanden. Uden erhverv der har indtjening, ikke noget job og udvikling/økonomi til beboere og tilbud til besøgende. Uden besøgende med tid/penge ingen økonomi til erhverv og ingen udvikling i tilbud til beboere. Uden beboere, der kan lide deres område ingen ressourcer til erhverv og ingen til at skabe det miljø, som de besøgende kommer for.

Derfor: lad os arbejde sammen om tingene. Der er mange gode kræfter og ideer, og mange forslag til temaer og aktiviteter. Indtil nu kan vi se at det der virker og gør at tingene får sin gang på jord er: når lokale virksomheder har ekspertise/interesse/engagement, lokale ildsjæle vil bakke op/benytte/bidrage og der er interesse/økonomi/benyttelse fra besøgende/kunder.

Med det i baghovedet kan vi opdele aftenens emner lidt i grupper:

Vi vil gerne have en mere indbydende, sammenhængende og aktiv strand/kyst. Alt lige fra generel oprydning/sammenhæng af Slettestrandvej, parkering, adgang/tilgængelighed, områdeinformation, faciliteter som badebro, beachvolley, mobile saunaer, badehytter, borde/bænke, cafe/kiosk og salg af lokale produkter til mulighed for fiskeri og øget brug af havbådehuset var emner i spil.

Vi vil gerne have fællesskaber. Samarbejde mellem Naturcenteret og Havbådene, et landsbyens hus/fælleshus i Hjortdal, lokalhistorie i samarbejde med lokalhistorisk arkiv i Fjerritslev, bryggeri, iværksætterhus, sund/aktiv højskole, socialøkonomiske virksomheder i tråd med lokale ressourcer, Velo-bane og renoveret fælles-/klubhus, der også kan bruges af fx gymnasiet, institutioner og besøgende udefra. Inddrage vores eksisterende institutioner, Vi skal holde flere fester/festivaller med temaer vi har ekspertise inden for (hav, natur, snaps, MTB, ridning), både for lokale (erhverv og beboere) og besøgende.

Vi vil gerne i forbindelse med vores omverden. Der skal være en cykelsti fra Slettestrand til Fjerritslev, og også gerne fra Slettestrand til Tranum. Der skal være ridestier/overnatningsmuligheder, så man kan ride fra Blokhus til Bulbjerg. Flere busforbindelser, god IT-infrastruktur, mulighed for infoskiltning på kryds og tværs af Jammerbugten og større (også digital) synlighed. Vi vil gerne have trækplastre – også på internationalt niveau, fx inden for MTB.

Vi vil gerne bruge vores omgivelser. Naturturisme, træklatring, woodcraft (jagt, fiskeri, overnatning i det fri), børn ud i naturen, trailcentre (ridning, vandring, cykling), sportsfiskeri, drageflyvning, hang gliding, vildmarksbad, badesø, bålplads, naturrum, natur-/nyttehaver, naturvejledere, øget tilgængelighed for handicappede, aktiviteter i det fri både på private og offentlige arealer.

Velkommen til Hjortdal – Slettestrand områdets hjemmeside